Читайте нас в соціальних мережах

У Бучачі депутати від «Батьківщини» та РПЛ взялися знищити комунальну аптеку заради розвитку свого аналогічного бізнесу?

Вівторок, 07 лютого 2017 08:42
Два депутати Бучацької міської ради ініціюють підвищення орендної плати комунальній аптеці Тернопільської обласної ради одразу у п’ять з половиною разів.

Громадськість у таких діях народних обранців бачить ніщо інше, як лобіювання власних бізнесових інтересів, пише «Бучацький інформаційний портал».   

Минулого тижня, 3 лютого, відбулося засідання постійної комісії депутатів Бучацької міської ради щодо питання оренди.  З ініціативи  депутата від  «Радикальної партії Олега Ляшка»  – Шеремети Петра Петровича обговорювалось питання щодо збільшення орендної плати для Бучацької  центральної районної аптеки №16. Пропозицію  підтримав ще один депутат міської ради від ВО «Батьківщина» – Нетреб’як Володимир Іванович.

Піднімалося питання про підвищення орендної плати з 1330,46 грн. до 7200 грн. ( 149,1 м2 ), в тому числі й підвальне приміщення, яке не використовується (65 м2 ). Такою тарифною ставкою депутати ставлять керівництво аптеки у неможливість  подальшого існування закладу.

Нагадаємо, що Петро Шеремета займав керівні посади в правоохоронних органах за часів Януковича. На сьогодні є власником мережі аптек району, в чому і проявляється його активність.

Слід зазначити – аптека є власністю Тернопільської обласної ради. Саме через  комунальні  аптечні  заклади органи місцевої влади та держава, мають найбільше інструментів впливу  на ринок  ліків  та їх ціноутворення.  Бучацька ЦРА №16 є аптекою, яка має велике соціальне значення в районі. Також аптека – єдина в Бучацькому районі, яка здійснює  безкоштовний відпуск лікарських засобів соціально незахищеним верствам населення, учасникам АТО та реалізує тільки якісні лікарські засоби.

У 2016 році в Бучацькому районі  близько 3000 людей  за пільговими категоріями  були забезпеченні безкоштовними лікарськими засобами. Також  300 важкохворих людей  забезпечені психотропними препаратами та наркотиками.

Згідно законодавства України для продажу психотропних та наркотичних препаратів має бути обов’язкова ліцензія, суворий режим зберігання із залученням охорони, поліції, спеціалізованих фармацевтичних працівників, тощо.

У той час, коли приватні аптеки перебувають на єдиному податку,  Бучацька ОК ЦРА №16  має обтяжливе оподаткування загальної системи.  У  аптеці працює лише 8 провізорів та  у 2016році  було сплачено до місцевого бюджету 240 тисяч  гривень, в тому числі ЄСВ. Такими показниками не може похвалитись будь-який інший аптечний заклад району. Виникає запитання до  депутатів Шеремети та Нетреб’яка: «Скільки ви сплатили  податків у місцевий  бюджет району, і скільки у вас оформлено працівників у відповідності до кількості об’єктів?» Чому, до цієї пори, пан Шеремета не займався торгівлею наркотичних препаратів,  маючи аптеки у приватній власності?

За умови такого підвищення орендної ставки Бучацька ЦРА №16 виявиться неплатоспроможною. Цим пани Шеремета та Нетреб’як хочуть скористатися:

-        приміщення , в якому розташована Бучацька ОК ЦРА №16, – роздерибанити на аукціоні;

-        взяти усі функції з торгівлі наркотичними препаратами у власні приватні аптеки, та отримувати прибутки від  їх продажу. Таким чином,  місцеві жителі Бучацького районну залишаться без  жодних соціальних пільг на безкоштовні лікарські засоби та факту існування самої комунальної аптеки. Працівники ж залишаться  без роботи.

Особливу увагу варто звернути й на те, що позиція Тернопільської обласної ради полягає у розширенні комунальної аптечної мережі, а не у її знищенні, як цього прагнуть депутати Бучацької міської ради Петро Шеремета та Володимир Нетреб’як.

Нагадаємо, депутат від ВО «Батьківщина» Володимир Нетреб’як також засвітився у ще одному скандалі. У Бучачі багатодітна сім’я Віхриків не може жити у своїй квартирі в самому центрі міста через ненаситного депутат Бучацької міськради , який облаштував по сусідству з їх квартирою склад побутової хімії.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ