Читайте нас в соціальних мережах

У центрі Тернополя «дефілювали» ретро машини (фоторепортаж)

Неділя, 09 жовтня 2016 16:44
З метою привернення уваги до туристичного потенціалу та архітектурно-культурної спадщини нашого краю у Тернополі вдруге відбувся фестиваль старожитніх автомобілів й автомобільної елеганції «Золота підкова».

До Тернополя завітали представники багатьох міст України, а також Польщі, Литви і Білорусі. Вони отримали можливість під час ретро-пробігу оглянути замки Тернопілля, помилуватися краєвидами, оцінити гостинність тернополян,  ознайомитися з творчістю видатного митця Іоанна Георга Пінзеля. А сьогодні на Театрально майдані відбувся показ ретро-машин.

«З 2010 року ми щорічно організовуємо чотири масштабних фестивалі. Найголовніший серед них є «Леополіс гран-прі», який відбувається в червні. Це переважно кільцеві перегони на трасі, яка пролягає вулицями Львова. Саме на ній свого часу відбувалася «Формула-1». Це більше шоу-перегони, в яких бере участь понад 100 автомобілів з різних країн світу, зокрема Прибалтики, Чехії, Швейцарії, Швеції, Білорусі і Росії. Таким чином ми віддаємо данину історії, адже 1930-33 рр. Львів славився своєю міжнародною трасою. У Монте-Карло, наприклад, така траса досі збереглася», – розповів віце-президент Львівського авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак» Роман Фернеза.

За словами пана Романа, інший за значимістю фестиваль «Золота підкова» має більше туристичний характер. Його учасники об’їжджають відомі історико-архітектурні об’єкти.

Президент клубу Володимир Кулинич наголосив на тому, що головним завданням організації є активізація ретроруху в Україні, який за кордоном набув чималої популярності. Така діяльність дає можливість зберегти унікальні автомобілі на території України, додати туристичної привабливості тому чи іншому місту.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ