Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі роздумують над запровадженням нічного громадського транспорту

Неділя, 08 листопада 2015 14:16
Тернополяни хочуть, щоб в місті був нічний громадський транспорт. Така практика в Україні є, втім управління транспорту, комунікацій та зв’язку поки скептично ставиться до запровадження такої ініціативи.

За словами начальника профільного управління ТМР Ігоря Мединського, перевізникам нічні маршрути будуть нерентабельні, та й, мовляв, навряд чи водії погодяться курсувати цілодобово.

- У цей час пасажиропотік досить невисокий, тож транспорт вночі буде збитковим, адже навіть 20 людей на круг – це надто мало, щоб пускати маршрут через пів міста, адже навіть витрати пального не покриються, - говорить начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку ТМР Ігор Мединський. – Звичайно, тема потребує більш детального вивчення, і якщо громада міста вимагатиме запровадження нічного громадського транспорту, то, цілком можливо, що проект вдасться реалізувати.

Так, як маршрутки – надто дороге задоволення для такої ініціативи, то, як варіант розглядають можливість курсування скоріше тролейбусів в нічний час. Все це, звісно, потягне за собою додаткові витрати, як то збільшення оплати праці водіям та розходи на електроенергію. Позаяк, активісти проекту «Нічний громадський транспорт» впевнені, що навіть якщо проїзд в нічних тролейбусах буде дорожчий, ніч вдень, це значно зменшить витрати тернополян, які змушені працювати допізна, а потім добиратися додому на таксі. 

Поки ідею просять підтримати та висловити свої думки з цього приводу за номером телефону 52-15-14. Протягом місяця за вказаним номером телефону містяни можуть залишати свої пропозиції щодо запровадження нічного громадського транспорту та оптимізації маршрутів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ