Читайте нас в соціальних мережах

«Зупинимо деградацію тернопільського біатлону»: спортсмен і доброволець Олександр Починок став членом президії ФБУ (відео)

Субота, 19 листопада 2022 16:15
14 листопада у Києві відбулася ХХІІ звітно-виборна конференція Федерації біатлону України, на якій обрали  керівні органи.

Тернопільський біатлоніст Олександр Починок став членом президії Федерації біатлону України. І хоча Олександр уже дев’ятий місяць на війні, він знайшов можливість долучитися до розвитку улюбленого спорту.

– Я Олександр Починок, позивний «Біатлон», з 22 лютого виїхав з Тернополя, взявши з собою зброю, на захист Києва, на захист України. Так вийшло, що 24 справдилася агресія, москалі вдарили. Я брав вирішальну участь в обороні Києва. Після чого ми перемістилися на Східний напрямок, де зараз беремо участь в боях під Донецьком, – розповів Олександр Починок.

14 листопада він взяв участь у конференції Федерації біатлону України. Зібрання було нелегким, втім стало передвісником позитивних змін.

– Була дуже важка конференція, дуже довга. Було багато полеміки. Та, на мою думку, закінчилося все добре. З вірою у майбутнє. З вірою в те, що ми відродимо і ще більш піднімемо рівень українського біатлону,  зауважив Олександр Починок.  

Ключовим питанням конференції стало обрання нового керівництва федерації. У виборах брав участь наш земляк, чемпіон світу Дмитро Підручний, однак Олександр Починок не підтримав його кандидатуру.

– Я вдячний, що мені довірили увійти в президію Федерації біатлону України, оскільки за цей вид спорту в мене болить серце. Я неодноразово відстоював і захищав базу, допомагав спортсменам, зокрема і Підручному. Та після деяких подій він дав дуже брехливе інтерв’ю каналу Х-Sport. Я на цій конференції запропонував йому показати докази і обґрунтувати свої слова. А якщо він це не зможе зробити, то не має ніякого лиця не тільки обиратися на почесний титул Президента Федерації біатлону, а навіть брати участь у конференції. На що не було жодної відповіді,  розповів Починок.  

Також спортсмен додав, що заяви Дмитра Підручного щодо готовності йти захищати Україну від окупантів виявилися піаром.

Підручний

– До нього було ще багато запитань. Наприклад, чому він піариться з формою, а за 8 місяців так і не доїхав до захисту рубежів нашої неньки України,  зауважив Олександр Починок.  

Олександр каже, вперше переміг на чемпіонаті з біатлону в 1995 році, тому цей спорт для нього особливо важливий. Тепер, будучи членом президії ФБУ, він хоче зробити все можливе для відродження тернопільського біатлону.

– Буду вимагати якомога швидше навести порядок в Тернопільському біатлоні. Бо ми знаємо, що в нас не те, що деградація, а вже навіть і в тренерів позабирали тренерські кімнати, а дітей не беруть до участі в тренувальних зборах. Дуже багато робиться для знищення цього виду спорту такими людьми як президент Тернопільської регіональної федерації біатлону Віктор Щур, як відомий біатлоніст Дмитро Підручний,  сказав Олександр Починок.  

Він також заявив, що першочергово вирішить питання  щодо стрільбища, та лижоролерної траси, за яку Олександр Починок довго боровся.

– Це ми все будемо намагатися якнайшвидше відновити, а також відновити дуже плідну роботу наших тренерів, які хочуть працювати,  підсумував Починок.

Коментарі  

0 #1 Михайло 22.11.2022, 20:46
Молодець Сашко, потрібно щоб Щурі, Деркачі,Барни і їм подібні злодії і брехуни йшли захищати державу, а не сиділи по норах і піарилися, а те, що Підручний хотів очолити ФБУ то це сміх і його просто хотіла банда злодюг використати.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ