Читайте нас в соціальних мережах

Вибори ректора тернопільського педуніверситету можуть визнати недійсними: деталі судового засідання

Четвер, 27 квітня 2023 19:28
Сьогодні, 27-го квітня, у Тернопільському окружному адміністративному суді було розглянуто позов декана історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету, кандидата історичних наук Володимира Міська щодо порушень під час виборів ректора ТНПУ, які відбулися 22 грудня 2022 року.

Під час засідання суд заслухав покази свідків. Зокрема свідчення у залі суду надали: секретар засідання вченої ради вишу Гевко Вікторія, член лічильної комісії Киданюк Андрій Володимирович, секретар лічильної комісії Генсарук Юлія та голова лічильної комісії Калаур Світлана.

Представник Міністерства освіти і науки України участь у засіданні взяла у онлайн-форматі.

У залі суду  обговорювали події, що відбулися під час планового засідання вченої ради університету 27-го вересня 2022 року, на якому мали розглянути та затвердити нормативні положення, які стосувалися виборчого процесу в університеті.

Саме три положення прийняті під час цього засідання мали стати суттю нормативної бази проведення виборів, стверджує адвокат позивача Володимира Міська Віта Кавійчик.

— На сьогоднішньому засіданні проводили допит свідків. Їх було викликано для дачі показів про те, чи проводилося голосування, чи затверджувалися спірні положення на засіданнях вченої ради. Наші позовні вимоги полягають у тому, що їх не було затверджено на засіданні вченої ради. Відповідно, вибори були організовані без нормативних документів, відбувалися відповідно до положень, які не затверджені згідно з законодавством, а органи які проводили вибори — організаційний комітет і виборча комісія ­— діяли взагалі на підставі нечинних положень, тобто без повноважень, зазначає Віта Кавійчик.

Володимир Місько розповідає, що на момент оголошення виборів захищав Україну в лавах ЗСУ.

— На момент оголошення виборів я перебував в Збройних силах України, тому не мав можливості бачити на власні очі, що відбувається. Мої колеги стежили за перипетіями, які відбувалися в університеті. На це раніше не звертали уваги, бо всі були зайняті підготовкою до виборчої кампанії. Ми також брали участь, однак вона була дуже обмеженою в часі.  Що є певні зловживання і підтасування документів ми зрозуміли уже перед початком виборів, — каже Володимир Місько. — Саме тому звернулися до суду про незаконність цих виборів. Адже нормативна база підготовки та організації виборів сфабрикована і організована так, як це, можливо, вигідно комусь. Це добре знають в університеті і всі члени вченої ради, які були 27-го вересня та 25-го жовтня на засіданнях вчених рад. Вони не приймали жодного нормативного документу, який регламентував би організацію і проведення виборів. Натомість ці документи вписані в протоколи, видані відповідні накази.

Представник Тернопільського національного педагогічного університету та свідки судового засідання відмовилися давати коментарі.

Судові дебати буде продовжено вже під час наступного судового засідання, яке відбудеться 18 травня.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #7 Михайло 18.05.2023, 05:31
Читаєш і диву дивуєшся, а що може навчити цей великий заклад дітей і майбутніх вчителів коли в головах у викладачів та керівництва тільки гроші і корито. ГАНЬБА !
Скарга
-1 #6 Владислав 30.04.2023, 19:36
Місько хай іде ректором гаражів, які накрав і тепер проплачує суди, а не універу!
Скарга
+1 #5 Василь Іванович 29.04.2023, 18:50
Логіка проста: всім хочеться до корита. Цікаво, що думає безпосередній власник цієї бурси Кравець?
Скарга
-2 #4 Григорій 28.04.2023, 08:00
#2 Надал 27.04.2023, 22:26
А Григорія в дурку! І засунути палку в сраку!
Як думаєш, викладачка цього закладду піде санітаркою? Навряд, а ось походной женой - залюбки!
Скарга
-1 #3 Пньов петро 27.04.2023, 23:25
Щодо відмови від коментарів представників ТНПУ суцільна брехня, оскіль до мене, як представника відповідача ніхто від представників сайту Тернополяни не підходив
Скарга
+2 #2 Надал 27.04.2023, 22:26
А Григорія в дурку! І засунути палку в сраку!
Скарга
-1 #1 Григорій 27.04.2023, 19:59
Тут уже не про навчальний процес іде мова, а про ображену гордість і бажання втерти носа опоненту. Яке там навчання? Розігнати це кодло давно пора! На фронт викладачів, а жінок санітарками. Більше толку буде.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ