Читайте нас в соціальних мережах

Під стінами ОДА знову пікет: депутати Тернопільської облради зберуться на екстренне засідання для обговорення «Формули Штайнмайєра»

Середа, 02 жовтня 2019 11:19
Під стінами Тернопільської обласної ради з самого ранку представники громадських організацій, ветерани та добровольці вимагали екстреного позачергового скликання сесії у зв’язку з підписанням «Формули Штайнмайєра».
 
Вона передбачає проведення виборів на окупованих територіях України, легітимність яких згодом мають підтвердити спостерігачі ОБСЄ. У результаті Донецька та Луганська області можуть отримати тимчасовий особливий статус.
 
На думку активістів, «Формула Штайнмайєра» є приниженням честі та гідності усіх людей, які захищали територіальну цілісність України.
 
Попри те, що акція під стінами адмінбудівлі була мирною, територію довкола огородили, а на місці працювали кілька десятків правоохоронців. У результаті обговорення із представниками влади вирішили скликати позачергову сесію сьогодні на 15-16 годину. Якщо депутати не зберуться, засідання переносять на завтра.
 
Гoлoва ГO «Всеукраїнське oб'єднання учасників АТO Галичини» Ружена Вoлянська розповіла, що наразі голови громадських організацій Тернопільщини готують спільне звернення, яке усі мають погодити та підписати, а потім зачитати на сесії обласної ради.
 
– Коли ми почули про обговорення на найвищому рівні «Формули Штайнмаєра», то неабияк занепокоїлися. Проведення виборів на окупованих територіях призведе до того, що наші території відійдуть. Усі ветерани й добровольці обурені. За що вони воювали?! Стільки людей загинуло, стільки покалічено, безліч зламаних доль. За 6 років на Луганщині та Донеччині нашим українцям добряче промили мізки. Нам незрозуміло, за якими правилами країна буде жити далі, через це всі занепокоєні. Чекаємо, що нас почують, дадуть відповіді на питання, а вже тоді прима йтимуть такі серйозні рішення, – пояснила Ружена Волянська.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ