Читайте нас в соціальних мережах

Головним військовим прокурором став Віктор Чумак, якому суд відмовив у взятті на поруки тернопільського громадського діяча

Середа, 11 вересня 2019 13:14
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив ексдепутата Віктора Чумака заступником Генерального прокурора – Головним військовим прокурором.
 
Відповідний наказ Руслан Рябошапка підписав 11 вересня, керуючись статтею 9 Закону України «Про прокуратуру». Погодив кандидатуру Віктора Чумака президент Володимир Зеленський 10 вересня, повідомляють у пресслужбі ГПУ.
 
– Руслан Рябошапка, з яким ми разом працювали над новим антикорупційним законодавством, збирає в прокуратурі потужну команду. Більше всього мене тішить те, що я знаю не тільки височенний професійний рівень цих людей, а головне – їх мотивацію. І це не власна кишеня, чи непомірні амбіції. Це – те, що у всьому світі зветься public good – суспільне благо. Я знаю точно, що ніхто з цієї команди не обзаведеться «власним гаманцем» і не стане ні зливати, ні продавати нічиї справи. Я знаю точно, що ніхто з нас не планує «вляпалися в історію», але не проти стати абзацом в розділі «успішні зміни» в майбутньому підручнику з історії сучасної України. Напевно будуть і помилки, і щодо людей, і щодо рішень. Але знаю, що ми зможемо їх і визнати та виправити. І в нас багато союзників – весь український народ. А разом, як відомо, – ми сила, – написав Віктор Чумак на власній сторінці уFacebook.
 
Навесні 2018 року народний депутат Віктор Чумак захищав тернопільського громадського діяча Олексія Станька та навіть просив Тернопільський міськрайонний суд взяти його на поруки, однак отримав відмову. У зв’язку з цим справа Олексія Станька викликала масу підозр, а у засобах масової інформації її почали називати політично замовною. Подейкували, що Прокуратура Тернопільської області «зшила її білими нитками», а відмовили Віктору Чумаку у взятті на поруки через те, що була чітка вказівка з владних кабінетів тримати Станька під вартою.
 
Довідка: Віктор Чумак у 1995 році закінчив Київський університет ім. Т. Шевченка за спеціальністю «Правознавство». До 1999 року працював у Національній академії державної прикордонної служби. У 2000 році – очолив управління правового забезпечення Державного комітету у справах охорони державного кордону України. У 2004-2009 роках працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень. Віктор Чумак був народним депутатом України 7-го та 8-го скликань. З 2012 року працював на посаді Голови Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, а з 2014 року – Заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар