Читайте нас в соціальних мережах

Томос в Україні «просовують» у неприродній спосіб! - лідер тернопільського "За життя" Олександр Кравчук

Понеділок, 14 січня 2019 13:18
15 грудня у Києві оголосили об'єднання українських церков в Українську помісну автокефальну православну церкву. Окрім цього, нещодавно в Раді депутати прийняли законопроект, який зобов'язує УПЦ МП вказати у назві належність до Росії.

Подібні зміни в країні згуртували навколо законопроекту не лише тисячі симпатиків, а й чимало противників. Останні незадоволені тим, що влада продовжує відкрито втручатися та керувати релігійним життям країни, при цьому порушуючи не лише моральні цінності, а й Конституцію.

На думку очільника Тернопільського обласного осередку партії «За життя» Олександра Кравчука, надання Томосу Україні відбувається неприроднім шляхом, адже релігійними питаннями, за його словами, мали б займатись священики, а не представники влади.

«Це пряме втручання законодавчої влади в релігійні питання. Вона на це не має ніякого права. Згідно зі статтею Конституції України церква відділена від держави, проте залишки правлячої коаліції про це чомусь забули », — наголошує Олександр Кравчук, додавши. «Ми послідовно виступали проти того, що сьогодні відбувається навколо релігійних питань. Коли парламент приймає рішення про те, що одна церква хороша, а інша - погана, що один храм повинен називатися так, а другий – інакше, то це прямий шлях до релігійного конфлікту і чергового розколу в суспільстві. Цього не можна допустити. Це може привести до великої біди».

Очільник осередку партії зазначає, що якби саме священнослужителі різних конфесій зважили всі «за» і «проти» в питанні об’єднання й домовились, то для вірян процес пройшов би безболісно.

«Це пряме порушення Конституції. Воно посилює розкол у суспільстві, бо люди налякані і не розуміють, що сталося. Коли політики говорять, що ця церква хороша, ходіть у неї, а інша – погана, не ходіть туди, то це абсолютно неправильно. Люди повинні відвідувати ту церкву, де вони відчувають себе ближчими до Бога. Коли починається політична штовханина навколо церкви, це нічого доброго не принесе. Це прямий шлях до релігійного конфлікту, що дуже погано для держави», — обурюється пан Олександр.

Лідер тернопільської «За життя» також наголошує, що українська влада спеціально створює протиріччя в релігійній сфері з метою отримання вигоди.

«Вже п'ятий рік погіршуються умови життя людей – населення бідніє, а влада нічого не може з цим зробити. Тому керівництво постійно влаштовує якісь видовища або провокації. Де ще було в Україні відносно спокійно? У релігійній сфері. Ось і вирішили: а давайте туди втрутимося і таким чином підвищимо собі рейтинги», — повідомляє Олександр Кравчук.

Керівник осередку партії підсумовує, що українське керівництво сьогодні повинне вирішувати більш важливі для населення питання та не підсилювати в суспільстві ворожнечу навколо «неприйнятної» церкви.

«Замість того, щоб підвищувати рівень життя людей, вони придумують церковні закони і створюють атмосферу хаосу. Чинний Президент України Петро Порошенко зараз повинен опікуватися вирішенням проблем, які наразі найбільше турбують українців: війна у країні, рівень заробітної плати і пенсій, зростання тарифів на комунальні послуги, інфляція, безробіття й корупція. Замість того, щоби поділитися з українцями планом, як вилізти з боргової ями МВФ чи представити стратегію подолання війни на сході, керманич країни «годує» нас духовною їжею. Тільки це нас не зупинить, адже неможливо собі уявити, щоб Блаженніший Митрополит Онуфрій керувався кимось з-за кордону. Він – патріот України і робить українцям тільки добро. Тому ми будемо захищати канонічну церкву всіма можливими конституційними методами», — наголошує Олександр Кравчук.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар