Читайте нас в соціальних мережах

Спека до +39° та штормове попередження в окремих областях: які "сюрпризи" підготувала погода 2 липня

Вівторок, 02 липня 2019 08:58
Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в окремих областях України. У вівторок, 2-го липня, температура повітря в деяких регіонах прогріється до +39°. Місцями грози, град та шквали.

За даними Укргідрометцентру, у західних та північних областях оголосили штормове попередження. Водночас в Україні зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

"2 липня вночі у західних та північних областях, вдень в країні, крім півдня, грози, подекуди  шквали 15-20 м/с, у західних областях місцями значні дощі, град. 1-5 липня в Україні, крім більшості районів західних та північних областей, утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека", – інформує прес-служба Управління ДСНС України.

За даними Погода УНІАН, сьогодні, 2 липня, у деяких західних, північних та центральних областях України пройдуть дощі з грозами. Водночас на південному сході країни зберігатиметься спекотна погода.

У східних областях буде спекотно. Температура вдень +32°...+35°. Загалом без опадів, лише на Харківщині можливі дощі.

На жителів південних областей, за прогнозами синоптиків, також чекає спекотна погода без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться аж до +39°. Вночі - +18°...+21°.

У західних областях 2 липня дощитиме. Без опадів буде лише на Львівщині, Рівненщині та Волині. Температура вдень сягатиме +31°, вночі до +19°.

На півночі стовпчики термометрів піднімуться до +28°. У Житомирській та Сумській областях можливі дощі з грозами. Вночі 14°...16° тепла.

У деяких центральних регіонах також пройдуть дощі з грозами. Температура вдень підніметься до +35°. Вночі +16...+19°.

Нагадаємо, що липень в Україні розпочнеться поверненням спеки. Знизиться температура у середу, 3 липня.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ