Читайте нас в соціальних мережах

«Дострілявся»: на тернопільського ромоненависника чекає кримінал

Вівторок, 03 липня 2018 12:25
Поліцейські встановили головного підозрюваного у факті погрому табору ромів на Тернопільщині.

Правоохоронці, прибувши на місце злочину,  затримали 12 осіб, які відійшли від місця події на 1 км. Серед потенційних підозрюваних вдалося довести причетність одного із них, адже він використовував вогнепальну зброю та підпалював намети. Проведена експертиза встановила, що причиною займання майна ромів стало використання хімічних рідин для швидкого загорання. Наразі  ведеться розслідування щодо причетності інших членів компанії, які можуть понести адміністративну відповідальність.

Це нагадує організовану акцію, адже дехто із підозрюваних у нападі належить до радикальних націоналістичних організації. Тому ми звертаємося до населення із проханням повідомляти правоохоронним органам про неналежну поведінку чи порушення закону представниками меншин, а не чинити самосуд, тим самим розпалюючи національну ворожнечу, адже це карається законом. Також зазначимо, що ні жінки, ні діти під час погрому не постраждали. Наразі у місцях скупчення ромів «підтягнені» наряди поліції та проводяться профілактичні роботи з можливими сторонами конфлікту. Щодо причетності ромів до розповсюдження наркотиків, то на території Тернопільщини цей факт не встановлений, – пояснив керівник ГУНП в Тернопільській області Олександ Богомол.

Також у поліції зазначили, що за два роки представники ромового населення вчинили 30 злочинів, а саме: крадіжки та зняття порчі.

 До слова,  на території Тернопільщини більше 15 років проживають і такі табори ромів, які за цей період не мали жодних непорозумінь із «сусідами», тому деяка інформація щодо них може бути наклепом і потребує перевірки та вирішення лише законним методом.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ