Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі кольоровий дощ замайорів на полотнах наймолодшої художниці України (фоторепортаж)

Вівторок, 27 лютого 2018 15:44
Найяскравіші акварелі на одинадцяти масивних полотнах можуть побачити тернополяни в кав’ярні «Колєжанка», адже там стартувала третя виставка картин «Кольоровий дощ» наймолодшої художниці України Алісії Захарко.

П’ятирічна тернополянка Алісія не боїться експериментувати з кольорами. Дівчинка малює у стилі абстрактний експресіонізм, тож сміливо змішує фарби, поєднуючи навіть непоєднувані відтінки. А третя виставка малечі названа «Кольоровий дощ» тому, що картини наймолодшої авторки яскраві, живі, сповнені неймовірного багатства кольорів.

Як розповіла мати дівчинки Олена Захарко, 9 із представлених на виставці робіт – нові, а лише дві  картини вже побували на попередніх експозиціях.

— «Кольоровий дощ» не вирізняється масштабністю – тут виставлено в теплій, невимушеній обстановці досить небагато картин. Виділяються роботи певною зміною стилю малювання дочки, адже Аліса зараз пробує малювати маркерами, фломастерами і навіть руками. Картини милують око насамперед багатогранністю кольорів, конкретними образами, які доня передає фарбами. А вибір барв, як і в кожного художника, залежить від настрою чи від того, які фарби є в наявності. Коли донечка малює, ми зовсім не втручаємося у процес творення полотен,  розповіла пані Олена.

Жінка підмітила, що також пробує себе в малюванні та багато чого з живопису переймає саме від Алісії.

Перед тим, як щось починати робити, будь-яка доросла людина ставить перед собою бар’єр. Це – несписаний аркуш паперу для письменника чи незаплямоване фарбою полотно для художника. У моєї дитини немає перепон – вона сміливо оперує пензлями, змішує у склянці кілька кольорів. Цієї відважності я навчилася і в донечки – не боятися експериментувати, докладати заповзятливості й терпіння в роботи. Я помітила, що якщо навчитися усувати перед собою страх і перепони, надалі тобі працюватиметься набагато краще, — наголосила Олена Захарко.

Мати додала, що її донечка дуже працелюбна та наполеглива, адже щодня працює над якимось витворами. Чи це малюнки на полотні, чи клаптику паперу.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ