Читайте нас в соціальних мережах

На Шумщині підпалили хрест на місці встановлення пам’ятника воїнам УПА

Четвер, 10 вересня 2015 08:50
На Тернопільщині, неподалік м.Шумськ, невідомі підпалили дерев’яного хреста, встановлений на місці спорудження пам’ятника воїнам УПА.

Про це йдеться в повідомленні на веб-сайті Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату з посиланням на мешканку м.Шумськ Марію Бабій.

«Хрест встановили 14 серпня, у день пам’яті мучеників Макавейських і винесення Чесних древ Хреста Господнього, на мальовничому пагорбі поблизу м. Шумськ, звідкілля видніють краєвиди Тернопільської, Хмельницької та Рівненської областей, - розповіла жінка. - Духовенство Шумського благочиння УПЦ КП відслужило молебень на початок всякого доброго діла і чин освячення хреста».

Хресне знамено вказувало на місце, де незабаром буде зведено пам’ятний знак воїнам УПА.

За переказами старожилів і очевидців, тут свого часу неодноразово зупинялися воїни різних підрозділів повстанців.

«Недовго судилося простояти цьому хресту, бо уже 7.09.2015р, пізно ввечері Ткачуку А.П., котрий займається спорудженням пам’ятного знака, повідомили, що хрест спалений. – продовжує Марія Бабій. - Коли зранку Аркадій Петрович разом з настоятелем храму Преображення Господнього м.Шумськ прот. Миколаєм Бабієм, виїхали на місце, то побачили, що хрест дійсно вирваний з землі, а також були спроби його спалення».

Не зважаючи на старання вандалів, згоріли тільки рушник і стрічки, якими був прикрашений хрест. Кінцівка хреста дещо обвуглилась, та все ж таки залишилась цілою.

 

Фото з сайту http://cerkva.te.ua

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ