Читайте нас в соціальних мережах

Бійці АТО на Тернопіллі пригощали фестивальників борщем, щоб одягнути побратимів

Вівторок, 08 вересня 2015 16:35
Майже 500 літрів борщу, ухи, каші та інших українських страв приготували бійці АТО на «солдатській кухні» під час традиційного фестивалю в місті Борщеві – «Борщ’їв». Військовослужбовцям допомагали волонтери, втім основну роботу виконували хлопці, що служили на фронті.

Попри прохолодну і дощову погоду, охочих посмакувати наїдків з рук воїнів було чимало. Самі ж захисники кажуть, що вдома борщ смакує краще, ніж на передовій, та й інгредієнти не ті.

- Тут і сметанки, і м’яса додаємо, і квасолька є, - каже фронтовик Михайло. – Але ми вдячні волонтерам, які нас балують такими смачними стравами, довозять гарячим в термосах по бригадах – і борщ, і вареники…Це повертає нас завжди думками на рідне Тернопілля. До всього можна звикнути, навіть до розлуки з рідними, але змиритися не можемо лише з тим фактом, що в країні війна, якій, здається, нема кінця-краю.

Свято борщу в Борщеві пройшло «на ура». І хоч пригощали гостей безкоштовно, проте від пожертв не відмовлялися, адже цьогорічний фестиваль борщу мав, перш за все, благодійний характер – збирали кошти на придбання речей для військових взимку. Таким чином, кажуть організатори, вдалося виручити 4000 гривень.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар