Читайте нас в соціальних мережах

Через оптимізацію на Тернопіллі закривають сім шкіл

П'ятниця, 21 серпня 2015 14:38
Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Любомир Крупа. За його словами, в області взагалі планували закрити 31-у школу.

- Є такі школи, де навчається один-два школяра і на одну дитину – припадає 4 особи обслуговуючого персоналу. Більше того, є й такі ЗНЗ, де навчання одного учня коштує сорок тисяч гривень, - констатує головний освітянин області.

Позаяк, щоб закрити школи потрібне рішення сесії райради, а так, як воно не прийняте через низку вагомих факторів, то й реорганізації чи закриття у новому навчальному році вже не буде, так як переривати навчання у такий спосіб заборонено законодавством.

- Цьогоріч не відкриють свої двері перед школярами сім ЗОШ на Тернопільщині – у Зборівському, Ланівецькому та Гусятинському районах. Відповідні рішення райрад вже підготовлені, а діти та їх батьки поінформовані про те, що навчатимуться учні в сусідніх селах. Довозити їх будуть автобуси на безкоштовній основі, - додав Любомир Крупа.

Щодо педагогів, які через оптимізацію навчальних закладів втратили роботу, то в департаменті освіти і науки ТОДА обіцяють, що подбають про їх працевлаштування.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Прохожий 21.08.2015, 22:01

Барна - я закрию сім шкіл.
Надал - Стьопа, було би добре щоб ти допоміг у Тернополі закрити з десяток шкіл - скільки будинків можна було б побудувати.
Хомінець - уроди, якщо не дасьте за кожну школу по квартирі - здам всіх.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ