Читайте нас в соціальних мережах

У Кременеці відкрили довгоочікуване сучасне гемодіалізне відділення (фото)

Вівторок, 18 серпня 2015 11:49
На базі Кременецької районної лікарні відбулося відкриття давноочікуваного сучасного гемодіалізного відділення (штучного очищення нирок).

На цю подію кремененчани чекали дуже довго. Та все ж з допомогою меценатів відділення вдалося відкрити. 

Загалом на облаштування гемодіалізного відділення у Кременецькій РКЛ було використано понад 5 млн. грн. як бюджетних коштів, так і пожертв безпосередньо кременецьких медиків, працівників бюджетних установ та депутатів. Завдяки таким небайдужим людям відділення гемодіалізу буде обслуговувати всю північну частину Тернопільської області

«Відділення гемодіалізу буде обслуговувати всю північну частину Тернопільщини. Це Кременецький, Шумський, Лановецький і частина Збаразького району. Зараз ми маємо  4 нирки, кожна з них за добу готова обслужити шість хворих.

Після Нового року буде доставлено ще 3 нирки. Планується, що шість буде активних, а одна пасивна – так би мовити про запас. Відділення гемодіалізу буде обслуговувати 25 хворих. На даний час на лікуванні перебуває 10 пацієнтів», - розповідає голова Кременецької райради Андрій Смаглюк.

Як розповідає голова районної ради, якби не народний депутат України Михайло Головко – відділення могло б і не відкритись. За декілька днів до відкриття – вийшов з ладу насос, що прокачує воду. На його ремонт потрібно було близько 2 тижнів та шалена сума грошей. Свою допомогу запропонував народний депутат України Михайло Головко та придбав новий насос.

«До відкриття сучасного гемодіалізного відділення долучилось багато людей. Свого часу фінансову допомогу надавав сьогодні покійний депутат Тернопільської облради Богдан Гачкевич.  Після цього естафету перейняв керівник районної ради Андрій Слаглюк. Він звернувся до мене за допомого. Зрозуміло, що я не зміг відмовити, адже знайомий з цією проблемою не з чуток. До мене часто звертаються люди з проханням допомогти. Однак на Тернопільщині є лише один центр гемодіалізу. Зрозуміло, що він не може справитись з великим об’ємом роботи – тому відкриття такого центру в Кременці – було вкрай необхідним. Знаю, що на цю подію кремененчани чекали давно.  Я дуже радий, що цю справу вдалось довести до кінця», - наголосив Михайло Головко.

Додамо, що ідея відкриття сучасного гемодіалізного відділення належить приватному підприємцю та депутату місцевої міськради Володимиру Левчуні, який теж потерпав від тяжкої хвороби нирок. Саме він тривалий час боровся за ідею відкриття гемодіалізного відділення у Кременці, аби хворі не шукали рятунку у Тернополі й Рівному.

Нажаль Володимиру Левчуні не вдалося перемогти хворобу. Відтак на знак пам’яті про нього на стіні лікарні відкрили пам’ятну дошку. Право відкрити пам’ятний знак було надано вдові Володимира Левчуня - пані Наталії.

FJ1A2093

FJ1A2141 

FJ1A2121

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ