Читайте нас в соціальних мережах

Пожежники вчора 11 разів рятували поля Тернопільщини від полум’я

Вівторок, 04 серпня 2015 17:56
Спека поєднана з людською необачністю часто стає причинами пожеж. Так, лише за вчорашню добу в області виникло 11 пожеж. Усі – на жнивних полях.

Від ранку і аж до заходу сонця вогнеборці області мало не щогодини, а часом і по декілька разів на годину виїжджали на виклики в різні куточки нашого краю. На щастя, ніхто з людей під час гасіння вогню не постраждав. Щоправда, знищено гектари посівів та поживних залишків, однак більшість збіжжя було врятовано. А на Борщівщині постраждав і самонасіяний хвойний ліс на площі 1,2 га.

Хронологія подій 03.08.2015 року (за даними УДСНС в Тернопільській області):

10:05 - черговим караулом 21-го державного пожежно-рятувального поста ліквідована пожежа пожнивних залишків на приватній присадибній ділянці в селі Хлопівка Гусятинського району. Під час гасіння врятовано 40 га посівів пшениці. Ймовірно, загорання виникло внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи. Внаслідок пожежі знищено пожнивні залишки на площі 0, 45 гектарів. Матеріальні збитки встановлюються.

11:20 - черговим караулом 14-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідована пожежа пожнивних залишків та вівсу на корені, що виникла в селі Старе Місто Підгаєцького району. Врятовано 0,07 га посівів вівсу. Причина пожежі встановлюється. Прямі матеріальні збитки становлять близько 0,5 тисяч гривень. Полум’ям знищено пожнивні залишки пшениці площею 1 га та овес на корені на площі 0,03 га.

11:35 - черговим караулом 3-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідована пожежа пшениці на корені, що виникла на полі в селі Стегниківці Тернопільського району. Під час гасіння врятовано 15 га посівів пшениці. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються. Вогнем знищено збіжжя пшениці на площі 2 га.

12:07 - черговим караул 8-ї державної пожежно-рятувальної частини, спільно з працівниками Борщівського лісництва, ТОВ «Золота нива» та місцевим населенням ліквідовано пожежу пожнивних залишків на полі поблизу села Стрілківці Борщівського району, а також ліквідували пожежу прилеглого до поля самосіву хвойного лісу та підстилки мішаного лісу ДП «Чортківське лісове господарство», куди перекинулось полум’я. Під час гасіння врятовано хвойний та мішаний ліс загальною площею 17,5 га. Вогнем знищено стерню на площі 15 га, самонасіяний хвойний ліс на площі 1,2 га та лісова підстилка мішаного лісу площею 1,3 га. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

14:35 - черговим караулом 7-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідовано пожежу пожнивних залишків на приватній присадибній ділянці в селі Саранчуки Бережанського району. Вогнем знищено пожнивні залишки на площі 0,05 га. Під час гасіння врятовано 0,1 га посівів пшениці. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

15:00 - черговим караулом 9-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідовано пожежу стерні та посівів вівса на полі поблизу села Осівці Бучацького району, під час гасіння врятовано 0,4 га посівів пшениці та 0,5 га посівів вівса. Вогнем знищено стерню на площі 2 га та 0,05 га збіжжя вівса. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

15:09 - черговим караулом 6-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідовано пожежу пожнивних залишків на полі села Білобожниця Чортківського району. Вогнем знищено пожнивні залишки на площі близько 3 га. Причина загорання та матеріальні збитки встановлюються.

15:24 - черговим караулом 22-го державного пожежно-рятувального поста ліквідована пожежа пожнивних залишків на приватній присадибній ділянці в селі Оришківці Гусятинського району, під час гасіння врятовано посіви пшениці на площі 50 га. Полум’ям знищено пожнивні залишки на площі близько 0,55 га. Ймовірна причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем власниці присадибної ділянки. Матеріальні збитки встановлюються.

15:56 - виникла пожежа посівів вівса на корені та пожнивних залишків на приватних земельних ділянках у селі Іванчани Збаразського району. Вогнем знищено посіви вівса на корені площею 1,8 га та соломи на площі 0,1 га. Причина виникнення пожежі встановлюється. Прямі матеріальні збитки становлять 8 тисяч гривень. Пожежно-рятувальні підрозділи не викликались.

16:45 - черговим караулом 6-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідовано пожежу пожнивних залишків на приватній земельній ділянці в селі Переходи Чортківського району. Вогнем знищено стерню на площі близько 1,5 га. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

17:19 - черговим караулом місцевої пожежної команди селища Вишнівець ліквідовано пожежу пожежа пожнивних залишків (стерні) на приватній земельній ділянці у селі Старий Вишнівець Збаразького району, врятовано посіви пшениці на площі 2 га. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються. Вогнем знищено стерню на площі 1 га.

Додати коментар