Читайте нас в соціальних мережах

У лісі на Тернопільщині сьогодні на ватру зберуться 25 тисяч люду

Субота, 01 серпня 2015 15:16
На Монастирищині сьогодні розпочався традиційний фестиваль лемківської культури “Дзвони Лемківщини”. За приблизними підрахунками, в урочище Бичова мають з’їхатися близько 25 тисяч гостей.

-       Приурочене цьогорічне свято до 70-річчя депортації українців з території Польщі в 1944-46, 1951 рр., - розповідають організатори ХVІ-го Всеукраїнського фестивалю. – Урочиста частина, під час якої відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка, пам’ятного знаку депортації, свічок і квітів до фігури Покрови Пресв. Богородиці, а також огляд тематичних експозицій в музеях вже завершилися. На черзі – розважальна частина.

Так, вже за декілька хвилин на сцені з’являться професійні та аматорські колективи і окремі  виконавці, які презентують свої пісні тисячам поціновувачам лемківського колориту. Паралельно відбуватимуться тематичні конкурси,  спортивні ігри та змагання. А вже о 16-ій годині очікується відкриття Дитячої Ватрочки, під час якої будуть виступи  дитячих художніх колективів.

Хед-лайнерами урочистого концерту будуть музиканти відомого українського колективу «Kozak System». Їх присутність не анонсували організатори, адже і самі не знали про сюрприз, який підготував гостям «Дзвонів Лемківщини» очільник Тернопільщини Степан Барна.

Свято продовжиться і завтра, 2 серпня. Тож Монастирищина запрошує відвідати це незабутнє свято зустрічей давніх друзів, патріотизму, музики та культури.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар