Читайте нас в соціальних мережах

В пам'ять про загиблого у Броварах держсекретаря МВС з Тернополя заснували іменну стипендію

Понеділок, 23 січня 2023 17:48
18 січня у Броварах сталася страшна авіакатастрофа гвинтокрила ДСНС, в якій загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар, тернополянин Юрій Лубкович. На честь держсекретаря МВС було засновано стипендію для студентів.

 

Про це у соцмережі «Фейсбук» написала Вікторія Ілінська. За її словами, загиблий був не лише хорошим фахівцем, але й справжнім добряком, ентузіастом, ерудитом і свідомим українцем.

«Випускники та керівництво програми CUPP (Canada Ukraine Parliamentary Program), за якою він стажувався, запровадили стипендію імені Юрія Лубковича. Щоб такі ж талановиті українські хлопці та дівчата, як Юра, мали можливість пройти подібне стажування, а потім нові навики використати в Україні», - розповідає пані Вікторія.

Для цього випускники запустили фандрайзер для майбутніх стажерів з України. На меті - зібрати 50 тисяч доларів. Цих грошей буде достатньо для фінансування принаймні 5 таких стипендій.

«Він знаходиться на американській платформі GoFundMe.  На жаль, з України поки що донатити неможливо, проте якщо у вас є хто закордоном, діліться із ними посиланням (у першому коментарі). Юра, певна, ти би підтримав таку ініціативу, бо ти сам дуже переживав та хотів бути корисним Україні.

Ми намагатимемось тебе не підвести.  Герої не вмирають. Тому ти назавжди залишишся героєм для України, а також для всіх нас, хто тебе знав», - додала Вікторія Ілінська.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ