Читайте нас в соціальних мережах

Знімає відео та веде хроніку подій: на фронті воює журналіст з Тернополя Ігор Сцібайло

Четвер, 01 грудня 2022 18:15
Ігор Сцібайло, журналіст, громадський діяч та тренер з вільної боротьби з Тернополя сьогодні служить в 16-му окремому стрілецькому батальйоні. 

У своєму батальйон став неофіційним "літописцем", адже щодня знімає відео про побут військових та ситуацію на фронті. Після перемоги ці матеріали планує використати у документальному фільмі про російсько-українську війну. 

Ігор Сцібайло добровільно пішов воювати у перші дні повномасштабної війни, не маючи зовсім військового досвіду. 

"Я цивільна людина, я журналіст за професією, і громадський діяч та тренер з вільної боротьби, - розповів Ігор Сцібайло, який за довгих 9 місяців повернувся у рідний Тернопіль в короткотривалу відпустку. - Досвіду не було військового, тільки 1,5 місяці те, що ми готувалися перед тим, як поїхати на фронт. Були тактичні навчання. Все решта здобулося з досвідом уже безпосередньо на фронті". 

У липні військовий травмував ногу, лікувався у госпіталі Запоріжжя. Пригадує, як під час одного з обстрілів втратив побратима "Гію". 

"Поряд зі мною загинув побратим "Гія" у червні місяці. Рано ми мінялися на посту, я виходив з поста, а він заходив. І в обід "Гія" загинув. Нас обстрілювали, поранило командира, "Гія" біг до санітара, і наступним обстрілом снаряд влучив біля нього і його осколком поранило..., - пригадує Ігор Сцібайло. 

Під час відпустки Ігор найперше завітав у рідний спортивний клуб, де до війни тренував дітей з вільної боротьби. 

І після перемоги військовий обіцяє повернутися до улюбленої справи. 

Детальніше у сюжеті Суспільного. Тернопіль. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ