Читайте нас в соціальних мережах

Кабмін зможе вилучати земельні ділянки державної власності, - нардеп з Тернопільщини

Четвер, 01 грудня 2022 18:00
Народний депутат з Тернопільської області Іван Чайківський розповів про підготовку нового законопроекту - №7588 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки».

За словами нардепа, цей закон має впорядкувати питання використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державними підприємствами.

"Йдеться про використання земель сільськогосподарського призначення підприємствами, у постійному користуванні яких перебувають ці ділянки", - відзначив Іван Чайківський

За словами народного депутата України Івана Чайківського, на засіданні профільного аграрного комітету вже узгоджено більшість правок цього законопроекту.

Депутати хочуть затвердити механізм, який дозволить перетворити державні підприємства, у постійному користуванні яких перебувають земельні ділянки сільськогосподарського призначення, у акціонерні товариства, товариства з обмеженою відповідальністю, 100 відсотків часток у статутному капіталі яких належать державі. 

Кабінет Міністрів України зможе приймати рішення про передачу цілісних майнових комплексів державних підприємств, установ, організацій, яким належить право постійного користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення, із сфери управління одних органів до сфери управління інших органів без згоди на це теперішнього користувача такого комплексу.

"Підприємства, які утворяться на основі державних, зможуть передавати земельні ділянки в суборенду виключно на земельних торгах. Також Кабінет Міністрів України зможе вилучати земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення (крім земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна (будівлі, споруди) з постійного користування державного підприємства, без згоди землекористувача та органу, до сфери управління (відання) якого належить державне підприємство, - зауважив нардеп. - На рівні закону буде закріплена можливість розміщення на земельних ділянках усіх категорій земель майданчиків для зайнять спортом на відкритому повітрі, об’єктів фізкультури та спорту, які не є об’єктами нерухомості. Ці основні зміни дозволять ефективно та мобільно управляти землями державних підприємств. Готуємося голосувати в 2 читанні".

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ