Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільське обленерго перевірять на дотримання графіків відключення електрики

Четвер, 01 грудня 2022 16:24
Міненерго випустило наказ з дорученням проводити позапланові перевірки об'єктів енергетики під час воєнного стану в Україні. Тож у тернопільське обленерго, як і в інші, також завітають, щоб дізнатися, чи дотримувались тут графіків відключень електроенергії.

 

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України. Там доручили проводити перевірки Держенергонагляду. Також буде перевірятися технічний стан протиаварійної автоматики.

«Графіки відключення електроенергії повинні бути складені та застосовуватися відповідно до вимог чинного законодавства і максимально, наскільки це зараз можливо, враховувати потреби споживачів. Оператори систем розподілу повинні чітко дотримуватися цих графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій», - зазначив очільник Міненерго Герман Галущенко.

Варто зазначити, що до цього Держенергонагляд провів моніторинг коректності застосовуваних графіків відключень, а також дотримання операторами систем розподілу (ОСР) їх термінів та тривалості. За його результатами було випущено наказ що позапланових перевірок. Їх здійснюватимуть разом з представниками Національної комісії з регулювання енергетики, Служби безпеки та Укренерго - в частині перевірок ОСР.

Також представники Держенергонагляду чергуватимуть на диспетчерських пунктах оператора системи передачі (ОСП) та ОСР в ранкові та вечірні пікові години - щоб контролювати дотримання графіків відключення світла.

Додати коментар