Читайте нас в соціальних мережах

Перейшов на бік окупантів і вбивав українців: на Тернопільщині взялись за 20-річного зрадника

Середа, 30 листопада 2022 12:51
На Тернопільщині оголосили про підозру у державній зраді 20-річному мешканцю Донецька, який перейшов на бік ворога і воював зі ЗСУ на окупованих територіях Херсонської області.

Про підозру заочно повідомлено мешканцю Донецька у державній зраді та у добровільній участі в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації «ДНР» (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України) за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що 20-річний громадянин України у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне, воєнізоване формування – так званий «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» терористичної організації «Донецкая народная республика», наголосили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

З березня по червень 2022 року підозрюваний на посаді командира гранатомета брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за ведення та коригування вогню по українських військовослужбовцях, охорону окупованих територій. Також брав участь в евакуації поранених і вбитих учасників воєнізованих формувань «ДНР» та військовослужбовців російської армії.

Упродовж вказаного часу донеччанин виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих сіл Кізомис, Томина Балка, Широка Балка, Станіслав та інших населених пунктів Херсонської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ