Читайте нас в соціальних мережах

У Гусятині люди з івалідністю виграли суд у місцевої влади, яка не хоче встановлювати пандуси

Понеділок, 28 листопада 2022 19:00
У місті Гусятин, що на Тернопільщині, люди з інвалідністю та їхні представники пішли до суду, адже місцева влада плювала на особливі потреби даної категорії місцевих жителів та навіть не збирається встановлювати у місті пандуси. 

Про те, як на Тернопільщині влада чхати хотіла на потреби незахищених верст населення написав Іван Косина, житель області. 

"Вітаю тебе, Оля Кундис, з перемогою. Секретар Гусятинського об'єднання людей з інвалідністю ''Вікторія'' Оля Василівна Кундис через суд довела, що Гусятинська селищна територіальна громада ОТГ в особі начальника юридичного відділу Шмигельського В.Я. та голови громади Карпа С.О. порушують права людей з інвалідністю і свідомо не виконують Закони України та міжнародні домовленості (скрін №1). П'ятнадцятого листопада цього місяця, суд виніс остаточне рішення в справі № 500/2463/22 за позовом секретаря ГО ''Гусятинське об'єднання людей з інвалідністю ''Вікторія'' і зобов'язав Гусятинську селищну раду вчинити дії (скрін №2)", - відзначив Іван Космина. 

Мова йде про небажання чиновників Гусятинської селищної ради встановити у місті пандуси. 

Більше того, у суді представники ради доводили, що вони мають рацію. 

"Прошу звернути увагу на лицемірство Гусятинських чиновників по відношенню до людей з інвалідністю. Спершу вони усно обіцяли встановити підйомник, потім обманювали суд, що будинок облаштовний ''розумним пристосуванням'', пізніше намагались зняти з себе відповідальність і перекинути все на доньку Ольги Василівної і що саме більше мене здивувало, що начальник юридичного відділу Шмигельський обманював суд і просив відводу судді бо начебто, йому стало відомо, що в судді, який вів цю справу є близький родич з інвалідністю і суддя може бути упередженим в прийнятті рішення. Звісно, що таке прохання відхилили в суді бо це було брехнею (скрін №3)", - зауважив пан Космина. 

За словами Івана Космини, в Україні, хороші закони, але нажаль, такі нікчеми, які засіли в кабінетах Гусятинської селищної ради та в багатьох інших місцевих радах не виконують ці закони і не несуть за це відповідальності, за мовчазної згоди обдурених ними ж громадян.

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ