Читайте нас в соціальних мережах

27-річного тернополянина «розвів» на гроші «друг»

Понеділок, 28 листопада 2022 16:23
Добра справа обернулася для мешканця Тернополя втратою коштів. Молодик позбувся «кругленької» суми надіючись, що допомагає другу.

 

27-річний потерпілий жертвою афери.

«В одній із соціальних мереж йому надійшло повідомлення від його приятеля. Він просив позичити кошти в розмірі 14000 гривень, які пообіцяв повернути. Заявник за лічені хвилини перевів кошти й тоді зателефонував до друга, однак останній розповів, що вперше про таке чує», - розповідають в ГУНП у Тернопільській області.

Лише після цього тернополянин зрозумів, що його ошукали. Він звернувся у поліцію за допомогою. Правоохоронці  внесли відомості про подію до ЄРДР згідно статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Такі випадки, на жаль, не є рідкістю. Все частіше поліцейські реєструють подібні афери, де злочинці діють від імені «друзів» чи знайомих, використовуючи соцмережі та виманюючи кошти у довірливих людей.

Тож правоохоронці закликають завжди з пересторогою ставитися до різного роду повідомлень від «товаришів», завжди перевіряти таку інформацію та в жодному разі не повідомляти особистої інформації на незнайомих сайтах, що стосується паспортних і платіжних даних, номеру телефона, логінів тощо. Якщо ви все-таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ