Читайте нас в соціальних мережах

Про героїчного тернопільського бійця «Азову» написали казку

Середа, 06 травня 2015 15:09
Презентація казки-розмальовки «Світлячок-охоронець» вже відбулася. Присвячена вона пам’яті бійця батальйону «Азов» Андрію Дрьоміну, який у серпні минулого року загинув під Іловайськом, захищаючи рідну землю.

Товариші на фронті називали його «Світляк», адже він завжди посміхався, вмів піднести настрій кожному. Журналістка і поетеса з Тернополя Дзвінка Торохтушко хотіла написати щось про Андрія зразу по його загибелі, але жаль та скорбота не давали їй цього зробити. Вже згодом світ побачила історія для дітей «Світлячок-охоронець», де у формі казки розповідається про героїчного світлячка, який боронив рідну землю від сарани. На відміну від реальності, казка має щасливий кінець.

Окрім того, до книжки увійшла ще одна казка-розмальовка – «Світло рідного дому», яку написала луганчанка Олена Степова. Ілюстратором виступив тернопільський художник-графік Володимир Окрутний.

Вартує така книжечка для дітей 50 гривень. Її можна придбати, звернувшись у мережі Фейсбук до авторки. До слова, частина коштів від продажу цієї казки буде спрямована на підтримку біженців та бійців АТО.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ