Читайте нас в соціальних мережах

Кількість хворих на ковід стрімко зростає: що кажуть епідеміологи про ситуацію на Тернопіллі

Четвер, 22 вересня 2022 11:43
На Тернопільщині зростає кількість інфікованих коронавірусом.

Наразі, кажуть епідеміологи, ситуація контрольована.

За словами директорки департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Ольги Ярмоленко, в області на COVID-19 продовжує хворіти близько 4 000 людей, 350 з них перебувають у стаціонарах, 80 – у реанімації.

Як зазначив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Василь Даньчак, у Тернопільській громаді вірусом хворіє понад 1500 мешканців. В лікарнях перебуває 59 пацієнтів, з яких 33- жителі ТГ, 26 жителів області та 11 дітей.

"Станом 922-й день карантину, на території Тернопільської міської територіальної громади епідемічна ситуація щодо захворюваності на COVID-19 залишається нестійкою, спостерігається ріст захворюваності. Зареєстровано 41 185 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби методом ПЛР, зараз хворіє 1 622 осіб", – зауважив Василь Даньчак.

У міськраді інформують, що завантаженість ліжок у медичних закладах також збільшується, зараз ця цифра становить близько 32%.

"Місто та країна продовжує перебувати в стані епідемії, ситуація в цілому на Тернопільщині останніми тижнями ускладнюється. Про це свідчить постійне зростання кількості хворих, а також кількість летальних випадків. Погіршення спостерігається серед так званих груп ризику. Впродовж останніх двох тижнів захворюваність зросла в області близько на 35-37%, у м. Тернополі на 28%", розповів під час засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

Щодо прогнозів, то лікарі-епідеміологи очікують, що захворюваність й надалі зростатиме, а найефективнішим способом запобігання поширення недуги є щеплення. Зараз на Тернопіллі доступні три вакцини: Comirnaty, CoronaVac та Johnson. Для їх отримання потрібно звернутись в центри первинної медико-санітарної допомоги.

Нагадаємо, раніше у Тернополі відновили обов'язковий масковий режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ