Читайте нас в соціальних мережах

Онлайн, офлайн, чи за сімейною формою: як навчатимуться школярі Тернополя з 1 вересня?

Вівторок, 16 серпня 2022 13:48
Залишаються лічені дні до завершення терміну, який давала міська рада Тернополя навчальним закладам (школам і дитсадкам) на приведення укриттів до належного стану перед початком нового навчального року. То як же вчитимуться діти?

 

Чи підуть діти до школи, чи ні – це питання до кожного з батьків. Тобто чи це буде навчання в класі, чи в режимі онлайн, чи за сімейною формою навчання. Про це в ефірі програми «На контролі» заявив міський очільник Тернополя Сергій Надал.

«Серед батьків буде проведено опитування, аби дізнатись, скільки діток залишились закордоном, скільки готові навчатися в класах, скільки в режимі онлайн, скільки перейдуть на сімейну (домашню) форму навчання. І, враховуючи ці дані, кожна школа буде приймати окреме рішення – ми не будемо робити одне загальне по місту. Натомість, кожен навчальний заклад буде приймати рішення у відповідності до запитів батьків школярів. Від цього залежатиме і кількість змін, і кількість класів, які будуть навчатися одночасно», — говорить мер міста.

Варто зазначити, що на облаштування укриттів у навчальних закладах Тернополя з бюджету міста було спочатку виділено 24,5 млн. грн., а згодом ще 10 млн. грн. додатково, адже грошей на проведення усіх запланованих робіт виявилось замало.

«Всі школи Тернополя готуються до нового навчального року в період воєнного стану. Маємо лише одну школу, де неможливо зробити укриття для більшої кількості дітей, лише для початкових класів. Тому там, скоріш за все, в режимі офлайн навчатимуться тільки учні початкової школи (1-4 класи), а решта – в режимі онлайн. Адже там не є можливим збудувати захисні укриття, це є просто небезпечно, враховуючи особливості ґрунтів, підземних вод тощо», — зауважив Сергій Надал.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ