Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянину, який заробляв на незаконному продажі бронежилетів для ЗСУ, суд оголосив заставу – майже 800 000 гривень

Субота, 13 серпня 2022 19:12
На Тернопільщині судять місцевого «благодійника», який, прикриваючись благими намірами, продавав тут бронежилети, куплені на пожертви українських заробітчан, збагачуючи власні кишені.

 

За версією слідства, тернополянин Ігор Гардецький разом зі спільниками ввозив в Україну бронежилети, кошти на які збирали у США. Амуніцію на пожертви з-за кордону передавав брат організатора схеми. ЇЇ доправляли зі США до Польщі літаком, а далі переправляли в Україну як гуманітарну допомогу місцевому благодійному фонду. Однак вона потрапляла не до благодійної організації, а на склади чоловіка, звідки він її продавав, пише «Терен».

Чоловіка викрили під час продажу 49 жилетів на суму 620 тис. грн. Йому інкримінують частину 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України - незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги,  вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану. Підозрюваному загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочину, а вилучену амуніцію мають передати на потреби ЗСУ.

Сам 34-річний підозрюваний є батьком чотирьох дітей та керівником ТОВ «Княжий знак», яке займається виробництвом готових текстильних виробів, крім одягу, виробництвом алюмінію, оптовою торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів.

Вчора, 12 серпня, Тернопільський міськрайонний суд призначив йому запобіжний захід у вигляді застави у понад 780 тис. грн. Про запобіжний захист у вигляді застави просив прокурор, тоді як сторона захисту наполягала на особистому зобов'язанні.

Адвокати підозрюваного вважають, що обвинувачення є передчасним, а підозра необґрунтована належними доказами. Підсудний же переконаний - сталася прикра помилка і слідство таки встановить істину у справі.

Тепер чоловік зобов'язаний внести заставу упродовж 5 днів, в протилежному випадку суд прийматиме рішення про зміну запобіжного заходу. За цей час він має право оскаржити ухвалу у апеляційному суді.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ