Читайте нас в соціальних мережах

Котів виселяють: захисники тварин почали отримувати скарги від жителів Тернополя про примусові закриття підвальних віконець

Середа, 10 серпня 2022 12:26
Захисники тварин у Тернополі почали отримувати багато скарг від місцевих жителів, що керівники окремих ОСББ та ЖЕКів закривають підвальнь віконця, щоб там не жили коти, і відповідно не розповсюджувалися блохи. 

Дану проблему у мережі Фейсбук озвучила місцева зоозахисниця Людмила Чеховська. 

"Вчора та сьогодні, команда UAnimals почала отримувати численні скарги від жителів міста щодо масового закриття підвальних віконець та виселення котів і кошенят просто неба у негоду", - зауважила Людмила. 

За словами жінки, днями, відбулася зустріч голів ОСББ міста та ЖЕКів, щоб обговорити стан підвальних приміщень багатоквартирних будинків, які зараз масово перевіряють та прибирають, готуючи як укриття.

На зустріч запросили представницю санепідемстанції Тернополя, яка розповіла про загрозу бліх для людей та наголосила на тому, що від них не позбутися до тих пір, поки у підвалах живуть коти.

Саме ця інформація на думку зоозахисниці і спонукала голів ОСББ та керівників ЖЕКів всіляко перешкоджати знаходженню тварин у підвалах будинків.

"Котів вирішили просто позбутися, вигнавши їх із підвалів, - розповіла жінка. - Голови ОСББ (список яких згодом оприлюднимо)перекладають відповідальність за безпритульних котів на плечі волонтерів та небайдужих до тварин людей, котрі у більшості уже по зав'язку завалені тваринами і не зобов'язані у свій вільний від роботи час забирати усіх викинутих тварин собі на голову".

За словами зоозахисниці виселення котів з підвалів не допоможе зменшенню кількості блох. 

"Блохи у підвалах є земляними, живуть у верхніх шарах ґрунту й активно розмножуються там, де волого, неприбрано та немає доступу до свіжого повітря - давно відомий факт, лише ті, хто намагається прикрити свою халатність і невиконання обов'язків з прибирання та обробки підвалів - могли дійти до висновку, що в усьому винні коти, котрі, як і люди є жертвами бліх, однак не є причиною їх виникнення", - підсумувала Людмила Чеховська.

"Тернополяни" писали що, у Тернополі чоловіка, який допомагав прибирати підвал житлового будинку, покусали блохи (фото).

Керівник ОСББ в Тернополі прирік котенят на голодну смерть, замурувавши їх у підвалі багатоповерхівки (відео).

Коментарі  

-1 #1 Надя 10.08.2022, 12:54
До таких жорстоких дій щодо закриття підвалів для котів до речі закликає і голова ГО РАДА ГОЛІВ ОСББ МІСТА ТЕРНОПОЛЯ" Лупак Сергій Михайлович. 08.08.2022 року на зборах про стрворення ОСББ по вул. В.Великого, 7 Лупак С.М. чітко озвучив позицію - закрити підвал для котів, щоб не було бліх.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ