Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі встановили першу мобільну сонячну панель (фото)

П'ятниця, 05 серпня 2022 20:30
В обласному центрі встановили та презентували першу мобільну сонячну панель "Smartflower".

Це перша в Україні сонячна станція, яку можна переміщати. Вона працює за принципом соняшника: переміщується за сонцем, щоб збирати якнайбільше сонячного світла.

За словами представника компанії NRG Михайло Федишин така система переміщення дозволяє Smartflower виробляти до 40% більше енергії, ніж традиційні сонячні панелі. Крім того, установки Smartflower оснащені вбудованою системою очищення панелей, що також підвищує її ефективність приблизно на 5%.

«Її унікальність в тому, що вона займає 2 квадратних метри, а забезпечує світлом територію до 10 сотих. Під час виробництва застосовували надміцні конструкції, які дозволяють витримати різні природні фактори», - розповідає Михайло Федишин.

Як зазначив начальник обласної військової адміністрації Володимир Труш, така сонячна система є дуже вдалим рішенням для споруд, які важко під’єднати до загальної мережі електропостачання.

«Тернопільщина займає перше місце в Україні у напрямку впровадження відновлювальних технологій. Вдячний компанії NRG, яка у час війни, взяла на себе відповідальність за його реалізацію», - розповів Володимир Труш.

 

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ