Читайте нас в соціальних мережах

Завтра тернополяни попрощаються з відомою актрисою драмтеатру Світланою Бевз

Понеділок, 20 квітня 2015 21:37
В ніч з 19 на 20 квітня раптово обірвалося життя актриси Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Світлани Бевз.

Про це повідомляють працівники театру. Завжди життєрадісну, цілеспрямовану та талановиту актрису поховають завтра, 21 квітня на Микулинецькому кладовищі. Прощання і похорон відбудеться об 11:00.

Народилася Світлана Бевз в 1963 році в Свердловську Луганської області. У 1983 р. закінчила Дніпропетровське театральне училище. З квітня 1986, а це майже 30 років, пропрацювала в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка актрисою драми.

У 2007 р. закінчила Київську академію керівних кадрів культури і мистецтв при Теребовлянському НКП (відділення режисури).

За час роботи в театрі Світлана Бевз зіграла чимало головних ролей: Сеньйора Капулетті („Ромео і Джульєтта” В. Шекспіра), Анна Петрівна („Не судилось” М. Старицького), Памела („Нічні дебати” Р. Куні), дружина Рачинського („Мартин Боруля” І. Карпенка-Карого), Сестра Марта („Сірано де Бержерак” Е. Ростана), Василина („Євангеліє від Івана” А. Крима),  Б’юла Біннінгс („Орфей спускається в пекло” Т. Уільямса), Анет („Патетична соната” М. Куліша), Секлита Лимериха («За двома зайцями» М. Старицького), Сестра Ретчед («Політ над гніздом зозулі» Д. Вассермана) та ін.

 

Додати коментар