Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські школи отримали рекомендації щодо облаштування укриттів

Вівторок, 21 червня 2022 16:15
В освітніх закладах Тернопільщини розпочали підготовку до нового навчального року, а саме - облаштування укриттів. 

Керівники закладів освіти отримали рекомендації щодо організації укриття в об'єктах цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти.

Відповідно до документа, укриття мають розміщуватись у підвальному або цокольному поверхах, а за умови наявності огороджувальних будівельних конструкцій – на першому поверсі будівлі.

Вони мають бути забезпечені електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації, мати примусову або природну вентиляцію.

За відсутності в об’єктах будівництва водопостачання і каналізації вони повинні мати окремі приміщення для встановлення виносних баків для нечистот.

Укриття мають бути забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, один з яких може бути аварійним.

У разі планування укриття у споруді подвійного призначення або найпростішому укритті місткістю менше 50 осіб у ньому допускається наявність одного евакуаційного виходу.

Через приміщення, призначені для перебування дітей, не мають проходити водопровідні та каналізаційні магістралі.

Приміщення повинні мати рівну підлогу, придатну для встановлення лав, нар, інших місць для сидіння та лежання.

Висота приміщень має становити не менше 2 м, допускається не менше 1,8 м, якщо це було передбачено проектною документацією.

Місткість споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів обраховується з розрахунку: 0,6 кв.м площі основних приміщень на одну особу.

Обладнання найпростіших укриттів має забезпечувати можливість безперервного перебування в них людей впродовж не менше 48 годин.

З цією метою найпростіші укриття забезпечуються місцями для сидіння або лежання, ємностями з питною водою, контейнерами для зберігання продуктів харчування, резервним штучним освітленням, первинними засобами пожежогасіння, засобами надання медичної допомоги, засобами зв’язку і оповіщення, шанцевим інструментом.

Також заклади освіти зможуть використовувати в якості укриттів приміщення інших суб'єктів господарювання.

Такі захисні споруди мають знаходитись у безпосередній близькості на відстані до 100 м від закладу освіти.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ