Читайте нас в соціальних мережах

У 24-ій школі Тернополя оголисили тривогу, приїхали рятувальники та медики (ФОТО)

Четвер, 16 квітня 2015 12:55
Понад 1000 учнів ЗОШ №24 м. Тернополя та більше 50 її працівників довелось евакуйовувати. На щастя, обійшлося без виникнення надзвичайної ситуації, причина таких дій з боку керівництва школи – День цивільного захисту у навчальному закладі.

Так, вчора школярам показували як діяти у випадках виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж. Зокрема, рятувальники продемонстрували як користуватися вогнегасником у випадку пожежі автомобіля. Надзвичайники показували дітям як вони працюють під час складних аварій коли потрібно вивільнити потерпілих та надати їм першу медичну допомогу. Далі перейшли до навчального гасіння пожежі, яка, за сценарієм, виникла у школі – за допомогою пожежної драбини співробітники обласної ДСНС потрапили в приміщення навчального закладу та почали евакуйовувати умовного потерпілого, після чого йому надали медичну допомогу, коментуючи кожен свій наступний крок.

- Країна перебуває в стан війни, тому ми повинні бути готові до будь-якого сценарію розвитку подій. У надзвичайних ситуаціях людині потрібно знати як та вміти взяти себе в руки, не розгубитися та врятувати себе і того, хто є поруч, - каже директор ТЗОШ №24 Ігор Каразія. - Питання ЦЗ надзвичайно важливе в сучасних умовах. Саме тому ми часто проводимо тижні безпеки життєдіяльності, День ЦЗ ми проводимо щорічно, зараз нам випала нагода зробити виступ показовим з відпрацюванням усіх можливих ситуацій.

За словами заступника начальника НМЦ ЦЗ та БЖД Тернопільської області Руслана Гнатяка, із завданнями школа впоралась на відмінно. Тривала евакуація 4 хв 45 секунд.

- Погодні умови трішки підкорегували хід нашого навчання, але всі залишилися задоволеними – і діти, для яких практичні виступи були цікавими та пізнавальними, і вчителі тернопільських шкіл, які знають вже як проводити уроки з питань цивільного захисту населення, - підсумовує Руслан Гнатяк. – Загалом, навчальна евакуація школярів пройшла за планом, дітей навчили організовано покидати приміщення, пожежно-рятувальні підрозділи з використанням спецтехніки наочно показали як рятують людей.

А вже 22 квітня такі навчання з цивільного захисту проведуть у всіх школах Тернополя.

Додати коментар