Читайте нас в соціальних мережах

Більше 1 млн грн застави та 58 днів тримання під вартою: у Тернополі обрали запобіжний захід для псевдоволонтера Івана Козака (відео)

Четвер, 12 травня 2022 14:21
Більше 1 млн грн застави та 58 днів тримання під вартою: у Тернополі обрали запобіжний захід для псевдоволонтера.

Сьогодні, 12 травня, у Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання, де обирали запобіжний захід для Івана Козака, якого разом з братом Андрієм підозрюють у розкраданні та присвоєнні волонтерських грошей. 

Справа в тому, що півтора роки тому брати Козаки - Андрій т а Іван створили благодійни й фонд - "Милосердя заради майбутнього". 

Під час війни, з 24 лютого Андрій на власній сторінці у Фейсбук почав активно постити, що військовим потрібна допомога і небайдужі люди почали перераховувати чималі гроші. 

За версією слідства загалом з 24 лютого, брати Козаки зібрали близько 13-ти мільйонів гривень. 

Ці гроші мали йти на потреби військових - для придбання авто, зброї, бронежилетів, тепловізорів та іншого, та половину коштів брати присвоїли собі та купили елітні авто, айфони та збиралися придбати будинок. 

На сьогодні у банках на рахунках у братів Козаків є - 4 млн грн. 

У Тернопільському міськрайонному суді один із підозрюваних - Іван Козак наголосив, що їх з братом та батьком хочуть зганьбити, він не збирається нікули тікати, готовий співпрацювати зі слідством та довести, що він невинний. 

Прокурор вимагав - запобіжний захід тримання під вартою, або ж заставу не менше одного мільйона гривень. 

Адвокат підозрюваного просив домашній арешт. 

Суд призначив для Івана Козака запобіжний захід - 58 днів тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі - 410 прожиткових мінімумів доходів громадян - більше 1 млн грн - 1017210 грн.

"Тернополяни" писали, що на Тернопільщині керівники благодійного фонду привласнили 6,5 млн грн, призначених для ЗСУ.

Християнин з Лановець - Андрій Козак присвоїв мільйони, які збирали на ЗСУ.

Сьогодні псевдоволонтеру Козаку та його спільникам обиратимуть запобіжний захід.

"Нас хочуть зганьбити", - підозрюваний у розкраданні волонтерських грошей Іван Козак у Тернопільському міськрайонному суді (відео).

Детальніше у відео "Файного міста".

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар