Читайте нас в соціальних мережах

На одній із веж Катедрального собору Тернополя встановлять годинник за 100 тис. гривень

Понеділок, 23 березня 2015 19:06
Ідея відновлення тристороннього годинника на одній із веж храму Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці належить тернопільським громадським активістам. Вони вже замовили внутрішній механізм, розробником якого є поляки, котрі робили хронометр у катедрі Івана Павла ІІ, що у Кракові.

За словами голови Спілки архітекторів Тернополя Олега Головчака, справа вартує уваги та аж ніяк не має зашкодити пам’ятці архітектури, якщо все буде виконано у правовому полі.

- Вартість усіх робіт разом із встановленням – в межах 100 тисяч гривень, - каже громадський діяч Вадим Перець. – Ціна себе виправдовує, адже годинник має витримувати навіть сильні морози до -30 градусів. Щодо якості робіт, то тут можна не сумніватися, адже над хронометром працюють справжні професіонали своєї справи.

Новий годинник буде встановлено вже найближчим часом. А запустять його на Великдень, 12 квітня.

Коментарі  

0 #2 Sage 24.03.2015, 12:46
А де головні деталі - хто щедрий спонсор? І до чого тут Перець?
Скарга
0 #1 Чітка Бандерівка 23.03.2015, 23:24
знаєте,розкажу впм одну історію про шкільні роки.Так от,була в мене вчителька з історії в школі,так як то була ще й класна керівничка протягом 4 років,то ми їй завжди на 8 березня,або на день вчителя кожного року дарували їй годинник.Вона жила в селі .Нам якось то всьо вилітало з голів,що і коли ми їй там дарували,і от вже на кінець 9 класу,на випускний подарували їй великий годинник на стіну такий що цокає і бамкає,так вона не витримала і каже на випускному "То я вже 7 годинник повішаю в сараї,або корові на шиї..."
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ