Читайте нас в соціальних мережах

«Омікрон» вже на Тернопіллі: в області зафіксували 26 випадків зараження новим штамом COVID-19 (відео)

Середа, 12 січня 2022 12:52
На Тернопільщині росте захворюваність на коронавірус. Як стало відомо, в області вже підтвердили 26 хворих з вірусом «Омікрон», серед яких і діти.

 

Про це розповідає генеральний директор ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України " - Оксана Чайчук.

«На вихідні наша лабораторія провела дослідження на новій системі. Відтак, було підтверджено 26 випадків зараження штамом «Омікрон». Цей матеріал був переданий на підтвердження у Київ 10 січня і вже вчора ми отримали підтвердження достовірності наших досліджень. З числа цих людей, у яких був виявлений «Омікрон», четверо знаходились на стаціонарному лікуванні — це маленькі діти та двоє їхніх матерів», — каже Оксана Чайчук.

Щодо проведеного епідрозслідування, то троє з виявлених осіб з цим штамом коронавірусу повернулись із-закордону. Це були країни США, Польща та Іспанія. Ще дві людини перебували у контакті з хворим із Пуерто-Ріко. Також серед хворих є 9 вакцинованих осіб.

«Щодо розповсюджуваності, то практично всі території задіяні - виявлено штам у Тернополі, Тернопільському районі, а також це колишні Теребовлянський, Бучацький, Борщівський, Бережанський, Гусятинський, Підволочиський, Заліщицький і Чортківський райони», — додає очільниця ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України».

За її словами, рівень захворюваності на коронавірусу області продовжує рости вже другий тиждень поспіль. І «Омікрон» характерний високим ступенем зараження, хоч і має більш згладжену симптоматику. МОЗ України також прогнозує у найближчі тижні ріст захворюваності на COVID-19 в Україні, тож медики закликають громадян не нехтувати елементарними правилами безпеки, аби не наражати себе та інших на небезпеку.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ