Читайте нас в соціальних мережах

«Тернопільська область найближчим часом у «червону» зону точно не потрапить», — епідеміолог

Четвер, 25 листопада 2021 14:13
На Тернопільщині кількість людей, що одужують від коронавірусу перевищує загалом кількість нових хворих.

Позитивна динаміка зберігається впродовж останніх тижнів, однак сумною є картина з летальними випадками.

За словами заступника генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікаря-епідеміолога ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України " Володимира Паничева, всі семеро померлих від коронавірусу вчора мешканців краю — невакциновані. А нещеплені люди зменшують свої шанси на те, щоб хвороба завершилася для них благополучно.

«Якщо порівняти показники Тернопільської області і всеукраїнські, то в нас захворюваність загалом нижча, ніж в цілому до країні. При цьому, важливі темпи зниження захворюваності, які у нас також значно кращі. В цілому, ситуація в Тернопільській області виглядає кращою, ніж по країні — ми входимо в число небагатьох областей, які перевищують показник тестування на ПЛР на 100 тис.  населення – по країні він складає трохи більше 40 тис. , а в Тернопільській області – понад 46 тис.», — каже лікар-епідеміолог.

Високими є і показники обстежень методом ІФА, що також більші, ніж по Україні.

«Тернопільська область найближчим часом у «червону» зону точно не потрапить. Сподіваємось, що осінньо-зимовий підйом захворюваності, який зараз проходимо, ми завершимо з найнижчими показниками, але для цього тернополянам потрібно берегти власне здоров'я та не наражати на небезпеку інших», — додає Володимир Паничев.

Детальніше про епідситуацію стосовно COVID-19 у Тернопільській області — далі у коментарі:

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ