Читайте нас в соціальних мережах

«До Нового року підйому захворюваності на коронавірус в області не буде», — тернопільський епідеміолог

Вівторок, 23 листопада 2021 12:45
На Тернопільщині вже декілька тижнів поспіль спостерігається позитивна тенденція до зменшення кількості хворих на COVID-19.

 

Про це розповідає заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікар-епідеміолог ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" - Володимир Паничев.

«Тенденція до зниження захворюваності в області спостерігається впродовж останніх чотирьох тижнів. Зменшується кількість хворих: коефіцієнти інцидентності та виявлення нових випадків. Тут ситуація абсолютно прогнозована. Та серйозною проблемою залишається висока смертність», — наголошує Володимир Паничев.

Найбільша летальність в категорії літніх людей — 7 з 9 людей, які вчора померли, мали 60 і більше років Всі вони мали супутні патології та були не щеплені від коронавірусу.

«Надалі прогнозуємо продовження зниження числа хворих, але ці темпи не будуть такими стрімкими, як на 44-му тижні. Позаяк, ми впевнені, що до Нового року підйому захворюваності в області не буде», — додає епідеміолог.

За офіційною інформацією, середньодобове число вакцинованих на Тернопіллі перевищує 6 тисяч осіб. Відтак, пояснюють медики, велика кількість вакцинованих і певний відсоток перехворілих справляє позитивний вплив на динаміку і перебіг епідпроцесу, який, до слова, буде вже значно слабшим ніж той який ми пережили.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ