Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині все більше хворих з COVID-19 потребують кисневої підтримки

Вівторок, 14 вересня 2021 16:59
На Тернопіллі вперше за останні два дні динаміка захворюваності серед населення на коронавірус знизилась. Втім, це явище дуже нестабільне і ковід в області «набирає обертів» – хворих щодня прибавляється.

 

«На сьогоднішній день в області хворими на коронавірус є 1515 людей — на 8% більше, ніж це було вчора. Динаміка захворюваності збільшується. На амбулаторному лікуванні перебуває 1218 людей, 278 людей знаходиться на стаціонарному лікуванні в лікувальних закладах, із них 200 потребують кисневої підтримки», — каже директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко.

За її словами, захворювання у пацієнтів протікає дещо по-іншому, ніж це спостерігалось раніше — у весняний період. Все більше людей потребує саме кисневої підтримки.

«Звертаюсь до всіх, хто відчуває будь-які симптоми хвороби, — зв’язатись із сімейним лікарем та пройти діагностику на предмет виявлення у вас чи рідних COVID-19», — говорить Ольга Ярмоленко та нагадує: єдиний дієвий спосіб захистити себе та оточуючих — вакцинуватися.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ