Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі покажуть кіно про сучасних кобзарів

Понеділок, 02 березня 2015 19:06
Завтра, 3 березня, у Тернополі відбудеться прем’єра документального фільму Ганни Яровенко «Вільні люди».

Стрічка присвячена  сучасним кобзарям та лірникам. Вона оповідає, чим сьогодні живуть ті, хто є уособленням української музичної традиції, як вони інтегруються у сучасне українське суспільство.

«Вільні люди» починаються на Майдані Незалежності у Києві у День Незалежності України, коли зі сцени звучить російськомовна «форматна» попса, і завершуються також на Майдані, за кілька годин до жорстокого побиття студентів і початку Революції Гідності.

Своєрідна реконструкція сучасного кобзарства розповідає про козацько-лірницьку подорож п’яти чоловіків з різних куточків України. Мандруючи давніми стежками кобзарства, що на Черкащині, Тарас Компаніченко, Андрій Ляшук, Ярослав Крисько, Ярема Шевчук, Тарас Дороцький намагались донести до кожного традицію української культури. Виконуючи кобзарські пісні на старосвітських інструментах, герої спостерігали різну реакцію. Протягом фільму можна дізнатись про сучасні смаки та культуру українського народу.

Прем'єра документального фільму про сучасних кобзарів-лірників відбудеться в Тернополі в кінотеатрі «Палац Кіно» у вівторок, 3 березня. Початок о 19.00 год. Вхід вільний.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар