Читайте нас в соціальних мережах

Мажор-вимагач: у поліції і прокуратурі розповіли деталі шантажу тернопільського підприємця Юника (фото, відео)

Понеділок, 13 вересня 2021 14:37
7 мільйонів гривень у біткоїнах вимагав молодий онук власника тернопільського Зеленбуду Богдан Корильчук у відомого підприємця Олега Юника.

Поліція затримала групу шантажистів вчора, у неділю, 12 вересня. Самі ж погрози підприємцю і його сім’ї почали надходити більше трьох місяців тому. Шантажисти спалили два м’ясних кіоски, надсилали СМС та телефонували. Зловмисники заявили – якщо не отримають 250 тисяч доларів, то спалять усе майно підприємця і фізично розправляться з його рідними. Після цього Олег Юник звернувся до поліції.

В ГУНП повідомили, що 12 вересня оперативники теруправлінь стратегічних розслідувань у Тернопільській, Київській, Вінницькій областях та Києві, слідчі слідчого управління поліції в Тернопільській області за силової підтримки КОРД одночасно провели 10 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в інших володіннях, якими вони користуються, та у транспортних засобах. 

ternopilternopil 13092021 4

Проведеними заходами вдалося встановити особу, яка, власне, і вела перемовини щодо погроз. Це – мешканець Київської області, який, як з'ясувалося згодом, працює на організатора. Останній - 25-річний лікар, який у такий спосіб намагався вирішити свої власні фінансові проблеми. 

politerno

Зараз ще тривають заходи щодо встановлення місця знаходження ще одного учасника угруповання та притягнення його до відповідальності. 

На підставі отриманих доказів організаторові та двом його спільникам поліцейські повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська окружна прокуратура. Там розповіли, що особам, причетним до скоєння злочину повідомлено про підозри, до  суду подано клопотання про обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

За вимагання та пошкодження майна фігурантам може загрожувати до 10-ти років позбавлення волі.

Також журналістам «Тернополян» стало відомо, що сьогодні, 13 вересня о 15:15 у Тернопільському міськрайонному суді обиратимуть запобіжний захід одному з учасників вимагання - можливо і Богдану. Деталі засідання повідомимо згодом.

ternopilternopil 13092021 3

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар