Читайте нас в соціальних мережах

В Україні хочуть продовжити карантин до кінця літа: що думають тернополяни?

Середа, 09 червня 2021 16:46
Сьогодні вся Україна, в тому числі і Тернопільщина, перейшла на "зелений" рівень за епіднебезпекою поширення COVID-19, після затвердження урядом нових правил для встановлення цих рівнів. Та МОЗ хоче продовження карантину.

 

Зокрема, про це під час засідання уряду сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

"Ми запропонуємо уряду розглянути питання подовження карантинних обмежень на літній період, оскільки коронавірус не подолано і ми повинні залишити основні протиепідемічні обмеження. Зокрема, обов’язковість масок в громадських будівлях і транспорті, а також відповідальне ставлення до дотримання фізичної дистанції, і не забувати про гігієну рук", - сказав Ляшко.

Він також додав, що Міністерство охорони здоров’я вже розробило пропозиції щодо моделі існування в умовах "зеленого" рівня протиепідемічної безпеки, яка передбачає певні послаблення протиепідемічних заходів. За словами міністра, якщо ситуація буде погіршуватись, МОЗ буде оперативно реагувати і вводити жовтий, помаранчевий або червоний рівень епіднебезпеки знову.

Ми запитали думку тернополян з цього приводу і запитали, що потрібен і надалі карантин. І думки були різними, хоч більшість вже звикла до заходів безпеки та вважає «розумнішим» перестрахуватись.

«Звісно, влітку важко перебувати у масці, особливо коли ти в приміщенні, чи, наприклад, у громадському транспорті. Але так (особисто мені) спокійніше. А сам коронавірус нас навчив тому, що руки треба мити… Якщо хочеш бути здоровим — дотримуйся елементарних правил. Такі реалії», — розповідає тернопільська студентка Оксана Савчук.

«Мене втомив коронавірус, багато незручностей, багато установ закриті, або працюють в режимі обмеженого доступу. Важко і з подорожами. Але така ситуація у всьому світі. Я особисто за послаблення (наскільки це можливо) карантинних обмежень, але тільки якщо епідситуація це дозволяє», — говорить пенсіонер Іван Щипко.

«Я і рідні важко перенесли коронавірус. Були в лікарні. Тому нехай краще я 1000 разів відчую незручності через певні обмеження чи то носіння маски, дистанцію і тд, ніж ще раз захворію. Коронавірус змінив світ. Просто потрібно змиритися і навчитися жити «за новими правилами», — каже продавець Тетяна Олеїшин.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ