Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 79

Поетесу з Тернопільщини висунуто на Нобелівську премію у галузі літератури

П'ятниця, 30 січня 2015 18:13
Кандидатуру відомої поетеси з Тернопілля Наталі Пасічник висунуто на Нобелівську премію в галузі літератури.

Про це в редакцію  Української літературної газети повідомила сама авторка. До розгляду запропоноване найповніше на сьогоднішній день зібрання творів – книгу «Пастух бджіл», що вийшла друком у поетичній серії «Зона Овідія».

Наталя Пасічник народилась у місті Теребовля що на Тернопільщині. Є випускницею Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Тривалий час працювала асистентом кафедри теорії і практики перекладу факультету іноземних мов ТНПУ.

У доробку Наталі Пасічник багато поетичних збірок.  Вона є автор «Елегія печалі» (2002), «Портрети доби Ренесансу» (2006), «Гра в три руки» (2009), «Пастух бджіл» (2012), «Зимові канікули» (2014), а також повісті для дітей «Терезка з Медової Печери» (2014). Нагороджена багатьма літературними преміями. Член Національної спілки письменників України. Кандидат філологічних наук.

Нагадаємо, що  Нобелівська премія — одна з найпрестижніших міжнародних премій, яку щорічно присуджують за видатні наукові дослідження, революційні винаходи або значний внесок у культуру чи розвиток суспільства.

Фото: bukovynaonline.com

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ