Читайте нас в соціальних мережах

На Водохреще у Тернополі вшанували пам'ять «кіборгів»

Понеділок, 20 січня 2020 17:10
У Тернополі біля стели «Воїнам, загиблим з волю України» 19 січня вшанували пам'ять оборонців Донецького аеропорту.

Віддати шану «кіборгам» до пам’ятника прийшли родичі загиблих захисників, добровольці, учасники АТО/ООС, представники органів місцевого самоврядування.

Оборонець Донецького аеропорту Віталій Зварич, який отримав звання «Людина року – 2019», подякував матерям загиблих «кіборгів».

– Я низько схиляю голову, бо залишився живим завдяки вашим дітям. Я теж брав участь у тих нелегких боях, але був трохи далі – у пожежному депо, за кілька сотень метрів від термінала. Ваші сини зробили неоціненний подвиг. Ціною власних життів вони стримували сепаратистів, аби ті не йшли далі, – зазначив Віталій Зварич та додав: – Впевнений, що у цій війні ми переможемо, бо дух українців – незламний.

Матір загиблого захисника Донецького аеропорту Володимира Труха – Ольга Трух також звернулася до присутніх.

Я вдячна всім, хто пам’ятає наших дітей. Вони у тяжких муках боролися за Україну, але вірили, що захистять рідну землю. З такими словами на устах помирав мій син. Він казав: «Надійтеся на Бога, тоді все обов’язково буде добре». Дякую усім, хто прийшов, бо зберегти пам'ять про Героїв – надзвичайно важливо, – додала Ольга Трух.

До слова, оборона Донецького аеропорту тривала з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. У боях, які стали одними із найзапекліших, загинули 4 «кіборги» з Тернопільщини – Ігор Римар, Іван Вітишин, Володимир Трух та В’ячеслав Мельник.

Додати коментар