Читайте нас в соціальних мережах

На набережній ставу тисячі тернополян зачерпнули святої води

Понеділок, 20 січня 2020 16:54
З нагоди свята Богоявлення Господнього на набережній Тернопільського ставу вчора зібралися тисячі тернополян.

Там, біля підніжжя пам’ятного хреста, встановленого на честь 1020-річчя Хрещення України, священнослужителі традиційних християнських церков відправили спільне богослужіння, а опісля освятили воду.

Священнослужителі у своїй промові зазначили, що українці завжди брали участь у чині водосвяття, навіть у період переслідувань.

–  Бог дарував народові України багато води. З початку історії ми були оновлені йорданською водою у  Дніпрі. З того часу наш народ без тієї святої купелі ніколи не обходився. Навіть у найтяжчі часи переслідувань. Навіть тоді, коли неможливо було збиратися на церковні заходи. Попри все, українці кожного року організовували йорданське водосвяття. Це – не просто історія українців. Це – наше життєдайне коріння, з якого живимося цілющою святою водою. Так, як це робили наші предки. Вони жили завдяки цій воді, зрошували нею поля. Нехай нашому народові ніколи її не забракне, бо йорданська вода – символ наших християнських цінностей та глибокого коріння нашого народу, – звернувся Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк).

Як і щороку, тернополяни нетерпляче просувалися до посудини з освяченою водою, не чекаючи своєї черги. А священнослужителі просили людей не тиснутися, бо йорданської води вистачить усім.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ