Читайте нас в соціальних мережах

Мешканець Тернопільщини відповість за незаконну порубку лісу

Понеділок, 20 січня 2020 15:17
На Тернопільщині незаконною вирубкою дерев державі було завдано збитків на 24 тисячі гривень. Факт несанкціонованої порубки лісу задокументували правоохоронці.

Інцидент трапився у лісі поблизу села Кудринці Борщівського району.

— Співробітники поліції спільно з працівниками Чортківського лісгоспу під час обстеження території виявили зрубаними вісім дерев породи сосна, — розповідає начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук. — В ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили особу порушника. Причетним до незаконної вирубки дерев виявився 45-річний місцевий житель. В його господарстві знайшли зрубану та оброблену деревину.

Поліцейським порушник зізнався, що хотів використати лісо продукцію для будівництва. Втім, реалізувати задумане не вдасться — деревину було вилучено. До того ж, тепер доведеться сплатити ще й штраф.

— За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії підозрюваного слідчі кваліфікують за частиною 1 статті 246 ККУ - незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу. Санкція статті передбачає  штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, — інформують у поліції.

Додати коментар