Читайте нас в соціальних мережах

Ріст захворюваності на пневмонію, грип та ГРВІ в Тернополі не є критичним

Вівторок, 14 січня 2020 14:59
На сьогодні стан захворюваності на ГРВІ та грип у Тернополі нижче порогових показників, відповідно, ситуація із чисельністю хворих стабільна та контрольована.

Як підмітив під час пресконференції начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак, показники захворюваності такі ж, як і були аналогічного періоду минулого року.

—  Варто заспокоїти всіх: ситуація із захворюваністю на пневмонію, грип та ГРВІ у Тернополі стабільна та контрольована. Відтак, станом на другий тиждень 2020 року інтенсивний показник захворюваності склав 440 випадків на 100 тис осіб населення. Це складає 64,6 % від орієнтовного показника визначення низького рівня початку епідемії (а рівень початку становить 681 випадок на 100 тис населення). За другий тиждень, в порівнянні з аналогічним у 2019 році, отримуємо практично одинакові показники захворюваності. З цього робимо висновок, що ріст показників не є критичним. Якщо аналізувати другий тиждень, в порівнянні з першим 2020 року, бачимо, що відбувається зниження інтенсивного показника більш ніж на 25% - 440/592 випадки. Зазначу, що серед дітей до 18 років (за всіма віковими категоріями) за другий тиждень, в порівнянні з минулим 2020 року, також спостерігається зниження захворюваності більш ніж на 24%,наголосив фахівець.

Василь Даньчак додав, що у разі захворювання мешканцям Тернопільщини варто якомога скоріше звернутися до лікаря. Не займатися самолікуванням.

—  Станом на сьогодні захворюваність на ГРВІ – нижча порогових показників. Із середини грудня 2019 року дійсно спостерігалося зростання кількості хворих на пневмонію з важким перебігом. Слід зауважити, що всі лікарні Тернополя готові до загострення ситуації із захворюваністю та мають всі ресурси задля надання допомоги пацієнтам. Обстеження та лікування хворих лікарі проводять на належному рівні із дотриманням всіх стандартів і протоколів лікування МОЗ України, — підсумував чоловік.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ