Читайте нас в соціальних мережах

“Пакунок малюка”: що буде з одноразовою допомогою молодим тернопільським батькам у 2020-му?

Неділя, 12 січня 2020 17:34
У соцмережах тернополяни активно обговорюють тему нововведень щодо програми «пакунка малюка». Так, Мінсоцполітики планує встановити вартість цієї одноразової натуральної допомоги на рівні не більше 5 тис. гривень.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті відомства.

В проекті планують затвердити: порядок забезпечення дитини при народженні одноразової натуральної допомогою «пакунок малюка» за рахунок коштів державного бюджету; порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення дитини при народженні одноразової натуральної допомогою «пакунок малюка».

Тернопільські матусі з таким запровадженням не згідні, мовляв, за час відколи діє програма, ціни зросли, тож, відповідно, мала б змінитися вартість «бейбі-бокса», адже в противному випадку породіллі, що народжуватимуть у 2020-му отримають для своїх дітей значно менше, ніж ті, які, до прикладу, народили у 2018-му.

«Або ж якість того, що покладуть у «пакунки малюка» буде відверто жахливою, хоч і досі речі на дітей були далеко не найкращі. Навіщо вкладати туди що-попало, коли можна менше, але якісніше? Але ж ні, українська натура каже робити усе «по-багатому» — купу абичого, яке потім ні на смітник викинути, ні самому користуватись, ні подарувати», — пише у «Фейсбуці» мама двох дітей Анна Старків.

До слова, в 2020 році закупівлю “пакунків малюка” почнуть лише після того, як повністю видадуть ті, які придбали в 2019 році за рахунок субвенції з держбюджету.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар