Читайте нас в соціальних мережах

Чи повернуться тернопільські заробітчани додому, щоб працювати в Україні на «заманливих» умовах?

Середа, 04 грудня 2019 15:52
Тернопільщина — одна з тих українських областей, де відсоток заробітчан, які працюють закордоном, просто зашкалює. І це зрозуміло, адже в області зростає рівень безробіття, а зарплати — чи не найнижчі в Україні. Та зараз держава пропонує нашим заробітчанам «особливі умови», як мають повернути їх в Україну.

Про це заявив у своєму відеозверненні, оприлюдненому в Twitter, Президент України Володимир Зеленський. За його словами, в Україні стартує нова державна програма — тим, хто хоче повернутися в Україну, пропонуються кредити для власної справи зі ставками у 5%, 7% та 9%.

“Дорогі українці. Під час своєї інавгурації я казав, що нас, українців, в сьому світі 65 мільйонів, і ви дуже потрібні нашій державі. Ваші знання, таланти та ментальні цінності. Ми дуже хочемо, щоб ви повернулись додому. Ми також дуже хочемо, щоб і ті, хто, нажаль, опустив руки і планує поїхати з України, залишились. Тому ми запускаємо нову державну програму “повертайся і залишайся”, — сказав Президент.

Так, першим етапом будуть доступні кредити для власної справи — для тих, хто хоче або розпочати, або розширити власний бізнес.

“Як це буде працювати? Сума кредиту — 1,5 млн грн, на 5 років. Ставки наступні: 5% для діючого або нового бізнесу, який створить мінімум два робочих місця. 7% для нового бізнесу або діючого з виручкою до 25 млн грн, який не створює нові робочі місця. Але, якщо ви наймаєте нового працівника, за кожного ставка буде знижуватись на 0,5%. І 9% для тих, хто вже працює, має виручку від 25 до 50 млн і хоче розширити власну справу”, — зазначив Глава держави.

Зеленський також зауважив, що, якщо схема не зрозуміла, то зовсім скоро з’явиться детальна інформація про умови та механізми, за якими це буде працювати.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар