Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині оцифрують інформацію про всі водойми області

Середа, 04 грудня 2019 09:00
На Тернопільщині планують уніфікувати та оцифрувати всю інформацію про водні об’єкти області, й розмістити її на одному порталі.

«Це значно спростить роботу працівників водної галузі та полегшить доступ до інформації користувачам», - кажуть в регіональному офісі водних ресурсів.

Його фахівці обговорили можливість такої діджиталізації з представником компанії MagneticOne.

Під час зустрічі йшлося про можливість створення гідрологічно-коректної цифрової моделі місцевості Тернопільської області та оприлюднення її на Геопорталі області.

Внесення також у якості картографічної основи аерофотознімання за попередні роки для візуалізації змін русел річок й оцифрування річкової системи області з топографічних карт та космознімків для візуалізації стану водно-господарських систем.

«Створенням такої уніфікованої інформації по всіх водних об’єктах області ми хочемо показати межу відповідальності сільських рад, ОТГ, РОВР. Це дозволить користувачу також бачити, чи перебуває даний об’єкт в оренді чи ні, які межі прибережної смуги, які об’єкти знаходяться в межах населеного пункту, які поза межами тощо», – пояснює начальник Регіонального офісу водних ресурсів в області Анатолій Качка.

Крім того, на порталі міститиметься вся інформація про водні об’єкти області від малих річок до ГЕС та водосховищ.

Додати коментар